Teknologiportefølje

3D-printere for plast og kompositt

Introduksjon til 3D-printing med polymer & kompositt

Det finnes flere metoder for å realisere komponenter av termoplast og kompositter ved hjelp av 3D-printteknologi og additive manufacturing, slik som SLS, MJF og FDM. Vi spesialiserer oss på FFF (Fused Filament Fabrication), også kalt FDM. Grunnen til at vi har valgt denne teknologien er den store bredden av termoplast-materialer og kompositt-materialer som er mulig å benytte. Dette gjør at vi alltids kan finne et materiale som er egnet for din applikasjon. 

AON3D M2+

Vårt flaggskip innen termoplast- og komposittprintere kan benytte seg av de aller fleste materialtypene som er å finne innen FDM-teknologien. Det åpne systemet gjør at spesialmaterialer og brukes, og man er ikke låst til noen leverandører, noe som gjør at prisen på materialet ofte blir halvert! 

Markforged X7

Denne printeren har spesialisert seg på spesielt en type materiale; karbonfiberforsterket nylon! Og når man fokuseres så mye på ett område er det klart at resultatet du får blir bra! 

Materialet er sterkt og stivt, og kan ofte brukes som en erstatning for aluminium. Maskinen er også designet for å gjøre det lettest mulig å starte med 3D-printing. Her trenger du minimalt med erfaring innen 3D-print for å dra nytte av maskinen. 

Stratasys F370

Stratasys er en av teknologileverandørene som har vært lengst i gamet, faktisk helt tilbake til 1989. De har hatt mange år å utvikle seg på, og resultatet er en av de mest driftsikre maskinene man får tak i. De har designet maskinen og softwaren slik at du trenger veldig lite erfaring med 3D-print for å kunne operere maskinen! 

UltiMaker S5

UltiMaker har spesialisert seg på utdanning og kompetanseheving, og det vil si at med denne maskinen får du driftsikkerhet og brukervennlighet, slik at du kan fokusere på det som faktisk betyr noe – det du kan lage med pritneren! 

Unikt

Test teknologien

Hos oss kan vi ta i bruk industrielle maskiner i kompetansehevingen. Dette gir større og bedre forståelse. 

Kompetanse

Kurs

Ønsker du å lære mer om teknologien og hvor den kan gi verdi?

Veiledning

Innkjøpsveiledning

Vi har mye utstyr og kompetanse på hva du bør tenke på under innkjøpsfasen.